"Fire is catching! And if we burn, you burn with us!"

"Remember, we're madly in love, so it's all right to kiss me anytime you feel like it." -Peeta Mellark

Tro det när jag säger det, Twilight is out och the hunger games are in, Nu skall ytterligare en stor säljare bli film, och jag har tatt mig tid och lyssnat på de tre böcker, (självklart är det en triologi) The hunger games, catching fire och Mockingjay.
Och det enda jag kan säga av de tre böckerna är att jag vill ha mera.
lyssnade färdigt på Mockingjay, i går natt och fick känslan av ett hål, som behövdes fyllas mera av denna fantastiska Sci-Fi - äventyrs boken, så Edward Cullen släng dig i väggen, för nu kommer mördande tonåringar, revulotioner, och mördande spel.

The hunger games series av Suzanne Collins.

Handling;

I första boken The Hunger Games, Introduceras vi in I Katniss Everdeen liv, där hon redan lever lite som en rebell med sin bästa kompis Gale, i Distrikt 12, hon jagar för att livnära sin familj, vilket hon har gjort sen hon var 12 och hennes pappa dog i en kol grotta explosion, distrikt 12 är en av de 12 distrikt som livnär huvudstaden och distrikt 12 är det minst övervakta distriktet, det brukar vara 13 distrikt men distrikt 13 försökte göra revolt många år sedan och utplånades helt, (I stort sätt allt detta har hänt efter jordens undergång, och det enda som är kvar a världen är Nordamerika) Och huvudstadens sätt att hålla alla distrikten i schack är att hålla hungerspel varje år där två barn mellan 12 - 18 år från varje distrikt väljs ut, karriärerna (distrikt 1-4) går frivilligt, att vinna hunger spelen ger ära, pengar och enorm berömmelse, men detta året blir allt annorlunda då Katniss lilla syster Prim namn blir draget ur skålen med namn, Prim är 12 och Katniss är 16, Så Katniss frivilligt tar Prims plats, tillsammans med en pojke i hennes egna ålder, Peeta. Hunger spelen går ut på att döda, alla andra deltagarna, tills sista personen står. Under intervjuer de gör med båda Katniss och Peeta, erkänner Peeta att han förälskad i Katniss vilket han har varit en lång tid.

 

Om ni faktiskt vill läsa böckerna så skall ni inte läsa denna delen!!!

Catching Fire handling;

Katniss och Peeta anländer hem efter att ha vunnit hungerspelen, presidenten är inte glad, för Katniss målas upp till att bli en rebell, Peeta underviker Katniss, hon undviker honom till en viss gräns också, eftersom Peeta lossades faktiskt inte om att vara kär i henne, vilket hon hade gjort, inne i arenan, men vad Katniss inte själv ser är att vad Peeta och hon faktiskt hade att det faktiskt var något där. Gale, Katniss bästa kompis har börjat jobba i gruvorna och deras vänskap är nu strävt eftersom Katniss förhållande med Gale verkar ha varit mera än vad hon själv trott och efter hungerspelen där hennes "kärlek" verkar endast vara för Peeta.

det har gått sex månader sen spelet är slut, och Peeta och Katniss skall besöka alla de andra distrikten, som ett seger varv, som sluter tillbaka i huvudstaden, där president Snow, har en härlig överraskning för alla de forna vinnarna, där de alla skall slängas in i spelen igen. Och tanke på att Katniss och Peeta "är" star crossed lovers, så måste fortsätta vara förälskade, deras bröllop var planerat och hennes klänning var utvald, men eftersom de skall bli inslängda i spelet blir det inte av så Peeta, säger ut att de redan är gifta och Katniss som nu är 17 år är redan gravid.

När de väl slängs in i spelen märker redan Katniss att något är mycket fel med detta spelet.

Mockingjay handling:

Katniss blir räddad ur hungerspelen med hjälp av han som skapade årets hunger spel Plutark, Plutark har anslutit sig till distrikt 13 som faktiskt fortfarande existerar, fast under marken, och distrikt 13 är endast rebeller som vill få ner president Snow, och Katniss blir ansiktet för rebellerna efter att ha vägrat döda Peeta i hungerspelen, när de båda bestämde sig att ta sina egna liv så att ingen vann.

Men nu när Katniss är räddad från huvudstaden och spelen hade inte alla tur då, Peeta tillfångatogs, och torterades, när de tillslut åter förenas, så försöker Peeta att mörda Katniss.

Peeta har blivit hjärntvättat, och Katniss kan inte hjälpa att hata Peeta, endast för att han inte är den Peeta hon älskade. När Katniss, Gale, Peeta och ett par andra soldater tar sig till huvudstaden förändras allt, och om Katniss skall nå sitt mål att får döda President Snow, måste hon komma på en väg helt själv, då hon börjar att bli mot arbetad av presidenten i distrikt 13, Coin.

*** SPOILERS SLUT*****

Filmen

När det kommer till filmen så har inte så mycket hänt en, manuset är skrivet och just nu hålls rollbesättningen för första filmen på att sättas, Katniss Everdeen, rollbesättningen höll på i ett par månader men slutligen gick rollen till oscars nomionerade Jessica Lawrence, (winterbone) Hon var nominerad i år för sin roll i Winterbone, endast 20 år.

Edast förra veckan sattes rollerna för Peeta och Gale, Peetas roll har varit himla lockande för många unga skådisar, Som Hunter Parrish (Weeds, It's complicated), Lucas Til (Hannah Montana the movie) Alexander Ludwig (Han hoppade jag på, passar in exakt på peeta)(Race to witch mountain) och ingen mindre än Josh Hutcherson (the kids are alright, Bridge to terabitia)

Rollen Gick till drum-roll Josh Hutcherson, och Gales Roll gick till Liam Hemsworth (The last song)

filmen är satt på att släppas redan 23 mars nästa år.

Men som sagt läs böckerna, lyssna på ljud böckerna, det är såååå värt det.

-A


Kommentarer
Postat av: Guevacci - Uppsalas snyggaste blogg!

Ja den är grym :D påsklov snart, sj då?

2011-04-13 @ 10:39:22
URL: http://guevacci.se
Postat av: william

OMG jag älskar böckerna! vad coolt att det blir en film nu:D var bara en tidsfråga:D vill så se den när dn kommer ut:DSV; naaw tackar;3 roligt att du gillar den;3

2011-04-13 @ 18:00:51
URL: http://cookieboy.blogg.se/

Lämna en söting rad tackar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0